Imatge
MÁS MEDALLAS EN LOS CAMPEONATOS DE CATALUÑA
Nuestros juveniles y cadetes han conseguido hacer podio este fin de semana en los Campeonatos de Cataluña. Los juveniles se han alzado con el título de Subcampeones y los cadetes han recogido la medalla de bronce. De este modo, el juvenil cierra una gran temporada, mientras que al equipo cadete le quedan por delante los Campeonatos de España que se celebrarán en Valencia del 16 al 19 de julio. Muchas felicidades a los dos Campeones y suerte al cadete para el Campeonato de España ‪#*BacallàSecSec‬
Imatge
ANTONIO ARROYO A LOS MUNDIALES DE KAZAN 2015
Nuestro nadador Antonio Arroyo ha sido convocado por la RFEN para representar a España en los XVI Campeonatos del Mundo de Natación Kazan 2015 en la prueba de 5km de aguas abiertas. Muchas felicidades y suerte para todo el equipo convocado. Os estaremos apoyando!
Imatge
JORDI VIDAL TRIUNFA EN EL CAMPEONATO DE CATALUÑA ALEVÍN
Este fin de de setmana, nuestros nadadores y nadadoras alevines han disputado el Campeonato de Cataluña en Reus. Especial mención se merecen César Grijalvo que ha conseguido el bronce en los 1500 libres y nuestro Campeón Jordi Vidal que ha recogido tres oros proclamándose Campeón de Cataluña en los 100m y 200m libres y en los 100 braza. Muy grande, felicidades! Gracias a todos nuestros jóvenes deportistas por vuestra implicación y esfuerzo. Estamos muy orgullosos!

Historia

Historia

El Club Natació Atlètic-Barceloneta és el resultat de l'agermanament entre el Club Natació Athlètic, fundat l'any 1913, i el Club Natació Barceloneta en l'any 1929. Aquesta unió va sorgir després de l'acord de les respectives Assemblees Generals de socis, celebrades el dia 19 de juny de 1992.

L'Athlètic és el vicedegà dels clubs de natació a Espanya i va ser dels pioners en desenvolupar aquestes especialitats esportives, compartint activitats amb els seus homòlegs Barcelona i Sabadell, clubs amb els quals va fundar la Federación Española de Natación l'any 1920 i la Federació Catalana de Natació el 1921.
 
El seu naixement va tenir lloc als anomenats "Banys Orientals" de la platja de la Barceloneta, a la ciutat de Barcelona, impulsat per Esteban Candell (el seu primer president), Ernesto Masses (fundador més endavant dels clubs madrilenys Athlético i Canoe) i Emilio Salas (dissenyador del seu escut representatiu), entre altres. Va ser l'organitzador dels primers Campionats de Catalunya de Natació l'any 1918 i el creador de la Travessia nedant el Port de Barcelona (1926), un dels esdeveniments esportius més populars d'Espanya que l'any 2002 va celebrar les seves noces de platí (75 edicions).
 
Els seus primers representants olímpics van ser el saltador Santiago Ulió (Paris 1924) i el nedador de fons Ramon Artigas, finalista als Jocs d'Amsterdam 1928. Precisament Ramon Artigas es convertiria en el màxim exponent del Club després de haver guanyat en sis edicions de la Travessia del Port de Barcelona (cinc d'elles de forma consecutiva), aconseguir dotze títols de Campió d'Espanya i divuit plusmarques nacionals. Tot això en el període comprés entre 1925-1933.
 
Per la seva banda, el Barceloneta Amateur Club, després anomenat CN Barceloneta, va néixer l'any 1929 a cent metres escassos de l'Atlètic, a la mateixa platja barcelonesa i conseqüentment ambdós clubs es van convertir en grans rivals esportius.
 
Caseta Els inspiradors del B.A.C van ser Alejandro Mustich, que va ser el seu primer president, Joan Capellades, Francisco Pros, Andrés Borrego i Ramon Mas. Tot i la seva recent creació, ben aviat es van trobar als seus líders esportius, com va ser el cas de Celedonio Fernández, campió de Catalunya de 2.000 metres mar lliure en 1930, i Antonio Escudero, campió d'Espanya d'aquesta mateixa especialitat l'any 1933.
 
Però la figura més carismàtica del Barceloneta en els seus primers anys de vida va ser Vicenç Olmos, forjada com Ramon Artigas a la Travessia del Port de Barcelona. Olmos va vèncer a les edicions de 1933, 1936, 1939 i 1943 i va culminar la seva projecció nacional l'any 1942 amb el títol de Campió d'Espanya de 1.500 m. lliures.
 
L'any 2003, el club celebrà els seus 90 anys d'història, tot coincidint amb els 250 anys d'existència del barri de la Barceloneta i amb la celebració del Campionat del Món de natació a la nostra ciutat. Per tots aquests motius, el club va apostar de ple en realitzar la seva expansió física i social en aquestes dates tan assenyalades.
 
I arribem al 2013, any en que el club compleix 100 anys. Tot un centenari de salut, esport i benestar, i ple d'activitats lúdiques i esportives per gaudir-lo amb els socis.
Español

Bienvenida del Presidente

Bienvenida del Presidente

Tener un Club con futuro significa tener la capacidad de avanzar, disponer de ambición para afrontar nuevos retos y, sobre todo, voluntad de crecer.

Un Club deportivamente competitivo, capaz de estar entre los mejores en el ámbito estatal y de proyectarse a la cumbre de las competiciones europeas.

Un Club económicamente fuerte, dirigido con profesionalidad y transparencia.

Un Club que crezca en instalaciones extraordinarias y que, aumentando su capacidad de gestión, sepa aprovecharla en un futuro, si se presenta la oportunidad de gestionar otros centros y espacios.

Un Club con una oferta deportiva variada para todas las edades, en que la calidad y la mejora constante de los servicios sea la más importante preocupación.

Un Club culturalmente activo, que promueva y canalice todo tipo de actividades culturales, especialmente impulsadas y realizadas por los socios y socias, que conviertan nuestro Club en un espacio de cultura y deporte.

Un Club con vocación de promoción deportiva, donde la juventud tenga la oportunidad de conocer y practicar nuestros deportes en las mejores condiciones posibles.

Un Club socialmente asequible y popular, profundamente identificado con la Barceloneta.

Pero ante todo un Club de personas que aman el deporte y forman una gran familia, entusiasmadas por un proyecto cívico.

Desde el orgullo de nuestra historia y profundamente arraigados al pasado debemos mirar el futuro.
 

Julián García
Presidente

Español
Subscribe to Club Natació Atlètic-Barceloneta RSS