Avui és un dia trist per a la nostra entitat, per a la família del CNAB. Avui ens ha deixat el nostre estimadíssim President d’Honor, Alfons Cánovas Lapuente. I mai un càrrec ha tingut tan de sentit. Perquè va viure i ens deixa amb honor.

Amb un carisma únic i extraordinari, Alfons era de caràcter ferm, apassionat i lluitador. Va ser un gran defensor dels drets civils i de la llibertat. I, com no podia ser d’una altra manera, del nostre barri i dels nostres esports.

Tota paraula se’ns queda curta per a descriure el que significa per a nosaltres el senyor Cánovas. És la nostra història. La nostra essència. Dos camins que han anat sempre de la mà. El seu i el nostre.

La seva ha estat una vida vinculada i dedicada al waterpolo, la natació i per sobre de tot al CNAB. Soci emblemàtic que va destacar primer com a esportista, des de 1932, i després com a directiu, des de 1952. I ha estat gràcies a la seva entrega incondicional i vehemència que el CNAB hem arribat a on som ara. Tots els èxits tan socials com a esportius que hem assolit són un fidel reflex del seu llegat inigualable. Un llegat que viurà per sempre i que tindrà els millors ambaixadors, que són el seu fill i net. Perquè el cognom Cánovas en el Club és llegenda. Tradició i futur.

El passat 4 de novembre va complir 103 anys. 103 anys plens d’amor, de seny i de CNAB. Per tot això i molt més, tenia tota la nostra estima i més profunda i sincera admiració.

Alfons, se’ns fa molt difícil dir-te adéu però ho fem amb un gran somriure ple d’amor. És el millor homenatge que et podem fer.

Amb el teu permís Julián, molt bon viatge President.

La vetlla tindrà lloc el diumenge 7 de març de 14h a 21h al Tanatori Sancho d’Àvila i el comiat el dilluns 8 de marc a les 11h a l’església de Sant Miquel a la Barceloneta.